Goed bezig! Vintage is duurzaam

9cebc44e-e1e6-4e66-97a4-0d923d799ab6
Elk meubel heeft een geschiedenis, een eigen verhaal, en dat is wat ze zo bijzonder maakt.

Vintage is een term voor authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en daarmee dus tweedehands. Vintage kan ook nieuw zijn, maar dat betekent dan dat het wel oud is - maar nooit gebruikt.

Het woord vintage wordt ook gebruikt omdat het kenmerkend is voor een bepaalde periode. En dan gaat het vaak over de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig.

Vintage is duurzaam

Wanneer je een vintage of tweedehands meubel in huis haalt, dan geef je het meubel een nieuw/tweede leven. Je geeft het in jouw interieur een nieuwe plek, een andere kleur of zelfs een nieuwe functie. Het krijgt een herbestemming.

Het hoeft niet meer gemaakt te worden
Het stoere meubel, die gave lamp of dat mooie accessoire haal je zelf dichtbij door het te kopen bij aanbieders die het van verder weg halen. Of het nu uit Nederland komt of daar buiten, er is een zoektocht naar geweest en dat kost tijd en energie.
Maar dat is nog altijd minder energie dan die er voor nodig zou zijn geweest om het - opnieuw - te maken. Het is er immers al.
En door een gebruikt meubel te kopen, voorkom je dat het op de afvalberg terecht komt.

Robuust en sterk
Oude meubelen zijn vaak ook van veel robuustere materialen gemaakt, gaan daardoor minder snel kapot en dus veel langer mee. Daardoor kunnen deze mooie items nog een tweede of derde of ...  leven krijgen binnen jouw interieur. Hoe duurzaam is dat?

Deel dit bericht