Vintage en industriële meubelen inkopen in het buitenland

antiroest-vintage-meubelen-inkopen-frankrijk

Als we op inkoop gaan in binnen- en buitenland dan zijn het naar voor ons bekende plekken, maar wat we daar gaan vinden en in welke staat het is, is dan nog geheel onbekend. En dat maakt dat elk inkoopmoment weer een leuke uitdaging is om datgene te zoeken wat wij voor jullie het mooist vinden. 

"Op inkoop gaan is veel reizen naar het buiteland, meubelen zoeken en het mooiste vinden, dan verkoopklaar maken, fotograferen en in de webshop zetten. En na het goed verpakken en verzenden kan het zo jouw interieur in." - Karin

Vaak vinden we natuurlijk wel de spullen die we regelmatig in onze webshop hebben. Oude Franse archiefkasten bijvoorbeeld, tussen al het brocante en vintage aanbod. Maar soms vind je dan een parel onder de kleppenkasten; een heuse Strafor kleppenkast. En dat geeft gewoon een kick!

Niet heel vaak komen we Engelse wastobben of -tonnen tegen, die door hun reliëf ribbels in de wanden een heel gaaf grafische vertoning hebben ... mooi in bijvoorbeeld de tuin, als plantenbak.

Maar het het verhaal achter deze zinken ton, die we wel met enige regelmaat tegenkomen, is toch wel heel grappig; we stonden heel vroeg op een markt in België en onderhandelde met de marchand (handelaar in het Frans) over de prijs. Het bleek dat hij ons Nederlands kon verstaan en dat we het hadden over wastobben. Daarop moest hij lachen en vertelde ons dat het geen wastobben waren ... maar poeptonnen! 'Poeptonnen zegt u?' Het bleken vooroorlogse ophaalemmers te zijn, die werden gebruikt in de tijd voordat er riolering bestond.

Deel dit bericht