Citroën Méhari terreinauto

citroen-mehari-vintage-cabrio

Op onze zoektochten in binnen- en buitenland komen we vaak auto-onderdelen tegen. Van koplampen tot velgen en van kilometertellers tot imperiaals. Maar zelden komen we een complete auto in onderdelen tegen.

De volledige carrosserie van deze gele citroen, voor het model Méhari, vonden we op een markt in Noord-Frankrijk. Zo goed als alles was aanwezig, volgens de marchand (Frans voor handelaar). Je hoefde 'alleen maar' een Méhari chassis (is hetzelfde als die van een Lelijke Eend) te hebben en je kon volgens hem met weinig sleutelen zo weer de weg op. Voor € 1.000,- konden we alles meenemen!

Hebben we niet gedaan. We hebben geen Méhari. We kennen wel iemand die graag een Méhari wil hebben, maar om hier nou mee aan te komen ...

Vintage cabrio in citroen geel

De Citroën Méhari werd ontwikkeld en in de markt gezet als lichtgewicht terreinauto. Niet alleen het Franse leger en de Gendarmerie maakten er gebruik van, maar ook onder de 'gewone' Franzoos was deze compacte strandauto zeer populair.

Voor de basis van deze kekke voiture werd gebruik gemaakt van het bestaande 2CV chassis, bij ons ook wel bekend onder de naam 'Lelijke Eend'. En ook het motorblok van de Eend werd geleend voor deze personenauto, die van 1968 t/m 1988 geproduceerd werd.

De carrosserie was van kunststof, zodat de Méhari heel licht bleef. Het chassis van de 2CV stond sowieso al hoog op zijn poten en icm. het lichtgewicht bodywork wist de Méhari zijn weg te vinden over de graspaden en door het mulle zand.

Deel dit bericht