Business & pleasure in de Vogezen

antiroest-1672-vogezen
Op safari in de Vogezen: slangen, gemzen, reeën, roofvogels, ooievaars én vintage ... veel vintage!

Onze zomervakantie begon dit jaar met herfstig weer; regen, wind en kou ... En dat terwijl we naar het land van dé 'Soleil' gingen. Begin augustus streken we neer in de Vogezen, op een mini-camping met een verblijf in een safaritent. 

En wat was dat gaaf. We hadden deze camping met 2 safaritenten, 3 vrije kampeerplekken, 1 pipowagen en 5 B&B kamers gevonden via Airbnb.
Mijn zwager tipte ons ook eens te kijken op Airbnb, nadat we via de andere kanalen nog geen verblijf voor onze zomervakantie hadden gevonden. Bijna automatisch begonnen we te zoeken vanuit de plek waar we 2 jaar geleden ook onze vakantie waren begonnen.

We gingen er eigenlijk vanuit dat we op Airbnb alleen apparatementen en huizen zou vinden, maar tot onze verbazing vonden we een 'host' die ook haar campingplekken aanbood.

Het was er heerlijk.

Le Grand Ballon les Vosges

Er is zoveel te doen en te zien in de Vogezen, zowel 's winters als 's zomers.
Rond La Bresse zijn de vele skigebieden gelegen, die zowel populair zijn bij de Fransen als de Duitsers. En dat maakt dat er vele accomodaties zijn, gericht op het winterseizoen.

Maar zomers zijn deze zelfde skigebieden zeer in trek bij oa. wandelaars, mountainbikers, wielrenners en paragliders. We hebben ze allemaal gezien ... zich in zweet werkend om te doen waarvoor ze gekomen zijn. 

Maar vooral niet te vergeten de zondagsmarkten, de echte Franse vide geniers ... en de brocante winkels die je her en der tegen komt.

Vintage, brocante en industrieel

We zijn elke zondag tijdens onze vakantie in de Vogezen op stap geweest om de vele brocante markten die Frankrijk biedt, te bezoeken. En wat hebben we veel spullen gezien, zowel van particulieren als van de zgn. professionals. Er was voor ieder wat wils.

Wij gingen uiteraard op pad om nieuwe voorraad te vinden voor antiRoest, maar ook om onze privé collectie te verrijken. We hebben veel in onze handen gehad en met vele monsieurs en madams onderhandeld ... en dat heeft geresulteerd in dat we een aantal hele toffe items mee terug hebben genomen naar Nederland.

Binnenkort staan deze aankopen in de webshop! We houden jullie op de hoogte - via Facebook, Instagram en onze website.

Voor wie geinteresseerd is waar wij ons verblijf hadden in de Vogezen?
La Hardalle, Plainfaing - Google maps
Er zijn 5 B&B kamers, 2 safaritenten, 3 vrije camping plekken en 1 pipowagen - Airbnb.com

La Hardalle wordt gerund door Odile, die naast een geweldige host ook een zeer goede kok is. Als campinggast kun je ook mee ontbijten en dineren.

Deel dit bericht