Veel gestelde vragen

Algemeen

Elk meubel heeft een geschiedenis, met een eigen verhaal en dat is wat ze zo bijzonder maakt. Omdat het zonde is om deze klassiekers verloren te laten gaan, gaan wij juist op zoek naar deze bijzondere items.
Daarna verdienen deze unieke objecten weer een mooie plek, wellicht bij jou thuis.

Wij zitten in Alkmaar, net buiten het centrum. Gevestigd in de Lindenlaan op nummer 52 hebben wij onze werkplaats.

We hebben geen reguliere openingstijden, omdat we geen winkel hebben. Je bent uiteraard van harte welkom om - op afspraak - een kijkje te komen nemen in onze werkplaats.

Online bestellen

Nee, helaas doen wij niet aan reserveringen.

Ja, je kunt jouw aankoop gratis komen ophalen bij ons in de werkplaats. Je geeft dit aan in de winkelwagen, voor het afrekenen. Je moet daarvoor wel een afspraak maken, omdat we niet dagelijks aanwezig zijn.

Ja dat heb je. Dat is zelfs wettelijk vastgelegd. En je hebt op grond van onze algemene voorwaarden het recht om de aankoop binnen 14 kalenderdagen vanaf het moment dat je het ontvangen hebt, te retourneren.

Ja en nee ...
Via onze webshop kun je alleen afrekenen via iDeal. Het is op dit moment niet mogelijk om af te rekenen met bv. een credit card.
Je kunt eventueel ook vooruit betalen door een overschrijving naar onze bankrekening, onder vermelding van naam en om welk product het gaat.

Ja, dat kan zeker. Je kunt dan niet online afrekenen in onze webshop, maar je kunt wel vooruit betalen door een overschrijving te doen naar onze bankrekening - onder vermelding van uw naam en het betreffende product.
Informeer wel eerst naar de verzendkosten. Die worden namelijk anders berekend dan in Nederland.

Yes, you can. You cannot pay online in our webshop, but you can pay in advance by making a transfer to our bank account - stating your name and the requested product(s).
Please do inquire about the shipping costs first. These are calculated differently than in the Netherlands.

Vintage

Vintage is een term voor authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en daarmee dus tweedehands.

Zoals we dat zijn begonnen in 2012, zo doen we dat nu nog steeds; met veel plezier gaan we zelf op 'vintage jacht' in Nederland, België en Frankrijk. En via ons netwerk komt er ook veel vintage uit oa. de voormalige Oostblok landen en Scandinavië.

Vintage kan ook nieuw zijn, maar dat betekent dan dat het wel oud is - maar nooit gebruikt.
We verkopen geen nieuw gemaakte meubelen en lampen.

antiRoest is altijd op zoek naar mooie, bijzondere meubelen en vintage lampen.
Dus heb je zelf een vintage / industrieel meubel of lamp, dan kun je ons altijd benaderen.

Zakelijk

Ja hoor, dat is mogelijk. Er staat alleen geen BTW bedrag op de factuur vermeld.

Alle vintage items - die wij verkopen - vallen onder de btw-margeregeling voor gebruikte goederen, wat inhoudt dat deze vrijgesteld zijn van btw.